Inicio > Biblioteca > Circulares > H. Emili Turú - 02/01/2012

 

 

  


Conectarse

Hermanos maristas

RSS YouTube FaceBook Twitter

 

Foto de hoy

Guatemala: Colegio Liceo Guatemala

Hermanos maristas - Archivo de fotos

Archivo de fotos

 

Últimas novedades

 


Llamadas del XXII Capítulo GeneralFMSI


Archivo de novedades

 

Calendario marista

16 febrero

Santos: Juliana, Gregorio y Elías

Calendario marista - febrero

Hij gaf ons de Naam van Maria

 

H. Emili Turú
02/01/2012 - Vol. XXXII, n. 1
Circular 412

Bajar PDF (1 MB) Bajar WORD (260 kb)

En otras lenguas
Deutsch  English  Español  Français  Italiano  Português  

Noot van de vertaler:

Hoewel het vanuit het secretariaat van de Provincie West- en Midden-Europa gebruikelijk is zowel de term “broeders” als “fraters” te gebruiken, is ervoor gekozen in dit schrijven alleen de term “broeders” te gebruiken; dit om de leesbaarheid te bevorderen.

Deze circulaire, de 412e in de rij van circulaires die sinds onze oprichting zijn geschreven, is onderdeel van een traditie die teruggaat tot de heilige Marcellinus Champagnat, die in 1828 zijn eerste circulaire opstelde. Sindsdien beslaan ze bij elkaar duizenden pagina’s, geschreven in de stijl die bij de betreffende persoon en periode paste, met nieuws over de gemeenschap, informatie, instructies, aanbevelingen, overwegingen over ons leven en onze zending, et cetera. Elke circulaire is een uiting van de wens te bouwen aan een gemeenschap die zich rond de kern verenigt.

Interessant vind ik de realisatie dat het woord “circulaire”, los van de betekenis die we het hier geven, ook gerelateerd is aan het woord “cirkel”. Zoals bekend waren de ronde tafels tijdens ons laatste Algemene Kapittel een belangrijk symbool van luisteren en gesprek, en beetje bij beetje is dat in het hele Instituut ingeburgerd geraakt.

Ik hoop dat de volgende bladzijden aan de verdere opbouw van onze gemeenschap mogen bijdragen en aan de voortzetting van de dialoog die wij open en constructief met elkaar voeren, als degenen die samen verantwoordelijk zijn voor de zending die ons is toevertrouwd.

2690 visitas